Latvijas Stādu parāde jau 30. aprīlī un 1. maijā

30. aprīlī un 1. maijā no plkst. 9.00 līdz 17.00 Siguldas Svētku laukumā norisināsies jau 18. Latvijas Stādu parāde. Apmeklējot pasākumu, atgādinām par satiksmes ierobežojumiem, automašīnu novietošanas iespējām, kā arī nenošķērsot Siguldas iedzīvotāju iebraucamos vai piebraucamos ceļus uz pagalmiem un privātīpašumiem.

Šogad Latvijas Stādu parādē piedalīsies aptuveni 150 stādu audzētāju no visiem valsts reģioniem, veidojot plašāko nacionālo stādu gadatirgu. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja iegādāties amatnieku ražojumus, dārza tehniku, piedalīties labdarības izsolē, kur tiks piedāvāti retie augi, gaidāmi arī dažādi konkursi.

18. Latvijas Stādu parādē varēs iegādāties Latvijā audzētus stādus, amatnieku un mājražotāju kā arī dārza preces un tehniku. Būs iespēja piedalīties stādu izsolē. Bet nopirktos stādus varēs uzglabāt stādu garderobē.

Pasākuma laikā Kalsnavas arborētums priecēs bērnus un pieaugušos ar dažādām atraktīvām un izglītojošām spēlēm, bet visā teritorijā būs pieejamas stādu audzētāju veidotis ekspozīciju stendi.

Tāpat īpaši padomāts par velobraucējiem, kuri velosipēdus varēs novietot pie Siguldas Svētku laukuma izvietotajos velostatīvos. Savukārt invalīdiem, uzrādot invaliditātes apliecību, būs iespēja novietot transportlīdzekļus tiem īpaši paredzētās vietās tuvāk pasākuma norises vietai.

Siguldas novada Pašvaldības policija informē, ka Stādu parādes laikā no plkst. 5.00 līdz pat 19.00, plānoti satiksmes ierobežojumi. Stāvvietu karte aplūkojama šeit.

Piebraukšana pie Svētku laukuma pa Leona Paegles ielu un Cēsu ielu tiks aizliegta, sākot no Lāčplēša ielas. Iebraukšana slēgtajā teritorijā notiks no Jāņa Poruka ielas, ja pļavā pie Panorāmas rata būs brīvas vietas. Lai uzlabotu pārvietošanās iespējas šajā posmā dzīvojošajiem, pašvaldība drīzumā nosūtīs caurlaides šo īpašumu saimniekiem, lai varētu pārvietoties slēgtajā posmā.

Transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana papildus tiks atļauta Raiņa ielas posmā no Ausekļa ielas līdz Oskara Kalpaka ielai ceļa labajā pusē. Savukārt, lai nodrošinātu drošu satiksmes plūsmu, tiks aizliegts kreisais pagrieziens uz Cēsu ielu no Raiņa ielas abos virzienos. Aicinām izmantot citus ielu posmus, izmantojot pārvietošanās lietotni “Waze”.

Lai nodrošinātu optimālu un drošu transporta plūsmu, transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana tiks aizliegta šādos ielu posmos:

  • tāpat kā šobrīd – Raiņa ielā, posmā no Pils ielas līdz Cēsu ielai, abās ielas pusēs;
  • Ausekļa ielā, posmā no Raiņa ielas līdz Blaumaņa ielai, abās ielas pusēs;
  • Pils ielā, posmā no Raiņa ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, ielas kreisajā pusē;
  • Cēsu ielā, posmā no apļveida krustojuma līdz Raiņa ielai, ielas labajā pusē;
  • Cēsu ielā, posmā no Raiņa ielas līdz Lāčplēša ielai, ielas kreisajā pusē;
  • Lāčplēša ielā, posmā no Jāņa Poruka ielas līdz Jāņa Čakstes ielai, ielas labajā pusē.

Stāvvietas:

  • Pils ielā 16A (iepretim Siguldas Jaunās pils vārtiem);
  • Pils ielā 14A (pie Pils ielas un Krišjāņa Barona ielas apļveida krustojuma);
  • Jāņa Poruka ielā 14 (pie gaisa trošu ceļa vagoniņa stacijas);
  • Lāčplēša ielā 3A (pie Siguldas poliklīnikas);
  • Šveices ielā 17 (pie koncertzāles “Baltais flīģelis”);
  • Raiņa ielā 3B (pie Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centra);
  • Pils ielā 10 (pie kultūras centra “Siguldas devons”);
  • pļava pie panorāmas rata (iebraukšana no Jāņa Poruka ielas).

Svarīgi atgādināt, ka iebraukšana Siguldā no Rīgas puses ir apgrūtināta dzelzceļa pārvada remontdarbu dēļ, tāpēc līdz laikam, kamēr Gaujas senielejā atsāksies remontdarbi, aicinām izvēlēties ceļu pa Valmieras šoseju un caur Turaidu. Savukārt to, kas Siguldā iebraukuši no Rīgas puses, pirms dzelzceļa pārvada, respektējot dzīvojamā kvartāla apbūvi, nogriezties uz Kalnu ielas vai braukt pa Noliktavu ielu, tālāk izvēloties ceļu gar Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasi.

18. Latvijas Stādu parādi rīko nodibinājums “Stādu un kūdras inovāciju fonds” sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību.